Socialt byggande 2021 – nu kör vi!

,
Byggstart byggemenskap Gården

Första upplagan var en succé. Nu hösten 2021 är det äntligen dags igen. Den 18 – 19 november bjuder vi in till den andra upplagan av den öppna nationella konferensen om Socialt Byggande i Göteborg.

Sedan förra konferensen har flera bostadsprojekt färdigställts och flyttat in. Andra har börjat byggas och ett stort antal nya kooperativa och sociala bostadsprojekt har ploppat upp och börjat planeras.  Åtta byggemenskaper har fått del av statliga startstöd. Den första gruppen projektlotsar har utbildats. Vinnovafinansierade innovationsprojektet Divercity har tillgängliggjort en mängd ny kunskap. En ny webbportal har lanserats för det sociala byggandet i Sverige. En offentlig utredning har tillsatts för att belysa förutsättningarna för social bostadspolitik. Flera kommuner arbetar alltmer ambitiöst med byggemenskaper. Det händer saker.

Men vart går vi nu? Årets konferens kommer att belysa vägar framåt för det breda sociala byggandet, från bygg- och bogemenskaper till självbyggeri, ekobyar, bygdeutveckling och kooperativa förvaltningsformer.

För stunden vill vi flagga för att du ska reservera datumen 18-19 november i din kalender. Se även till att säkra att du får möjlighet att reservera en biljett med en rabatt genom att göra en förhandsanmälan. Tidiga anmälningar kommer ha företräde vid programpunkter med begränsade platser.

Programgruppen uppmanar alla som har idéer om programinnehåll att tipsa om det via den här länken: socialtbyggande.se/programforslag-2021

Arbetsgruppen påminner om att det även är öppet för fler organisationer att ansluta sig som värdar och medarrangörer. Läs mer om olika nivåer för medverkan här och tag kontakt med Tinna Harling (tinna@egnahemsfabriken.se) eller Erik Berg (erik@erikberg.se) om ni är en organisation eller aktör som vill medverka i årets konferens!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *